Laden...

Gevangenisstraf Arnhemmer voor ontucht

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Gevangenisstraf Arnhemmer voor ontucht
Arnhem, 12 april 2018

De rechtbank veroordeelt een 20-jarige man uit Arnhem voor het plegen van ontuchtige handelingen met een 15-jarig meisje. Hij krijgt een gevangenisstraf van 9 maanden, waarvan 5 voorwaardelijk opgelegd.

Deze ontuchtige handelingen vonden – tegen de wil in van het slachtoffer - plaats in februari 2017.

Integriteit slachtoffer geschonden

Door zijn handelen heeft de lichamelijke en seksuele integriteit van het slachtoffer ernstig geschonden. De man maakte misbruik van de kwetsbaarheid van het slachtoffer. Hij maakte een afspraak met het slachtoffer en vergreep zich vervolgens aan haar op een afgelegen parkeerplaats op de achterbank van een auto, terwijl zijn neef voorin de auto zat. Dit is zeer ingrijpend voor het slachtoffer en het moet vernederend zijn geweest dat er een voor haar onbekende jongen bij zat die niet ingreep. De man heeft zich enkel laten leiden door zijn eigen lustgevoelens en kennelijk niet nagedacht over de gevolgen van zijn gedrag. De rechtbank neemt verdachte dit bijzonder kwalijk.

Gevangenisstraf passend en geboden

Hiermee rekening houdend vindt de rechtbank alleen een gevangenisstraf van 9 maanden passend en geboden. Kijkend naar de jonge leeftijd van de man zal de rechtbank deze straf voor een gedeelte van 5 maanden voorwaardelijk opleggen. Deze straf is aanzienlijk hoger dan de officier van justitie heeft geëist. De rechtbank vindt het alleen opleggen van een werkstraf in combinatie met een voorwaardelijke gevangenisstraf geen recht doen aan de ernst van het feit. Voor het voorwaardelijke deel van de gevangenisstraf geldt een proeftijd van 3 jaar. Aan de voorwaardelijke straf zijn bijzondere voorwaarden verbonden. Zo heeft de man een meldplicht bij de reclassering en moet hij zich laten behandelen.

Schadevergoeding

Tot slot moet de man aan het slachtoffer een schadevergoeding betalen van ruim 3.000 euro.

Uitspraken