Laden...

Gevangenisstraf Arnhemmer voor schoppen tegen het hoofd

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Gevangenisstraf Arnhemmer voor schoppen tegen het hoofd
Zutphen, 01 september 2020

De rechtbank veroordeelt een 57-jarige man uit Arnhem tot een gevangenisstraf van 15 maanden. De man maakte zich schuldig aan een poging tot doodslag.

Op 25 maart 2018 schopte hij in Huissen het slachtoffer met kracht met geschoeide voet tegen zijn hoofd, terwijl het slachtoffer weerloos op de grond lag. Als gevolg daarvan liep het slachtoffer letsel op.

Rechtbank volgt advies niet

De reclassering adviseerde de rechtbank een (deels) voorwaardelijke gevangenisstraf op te leggen met daaraan gekoppeld diverse bijzondere voorwaarden. Dit werd ook door de officier van justitie geëist; zij eiste een gevangenisstraf van 18 maanden, waarvan 8 maanden voorwaardelijk met daaraan gekoppeld de voorwaarden zoals deze door de reclassering waren geadviseerd. De rechtbank ziet geen aanleiding om het advies en de eis te volgen omdat het advies gebaseerd was op de verklaring van de man dat hij (alleen) uit naïviteit bij een opstootje was betrokken toen hij de boel wilde sussen. De rechtbank gaat niet mee in die verklaring.

Contactverbod en schadevergoeding

De man mag de komende 3 jaar geen contact opnemen met het slachtoffer. Daarnaast moet hij het slachtoffer een schadevergoeding van ruim 8.800 euro betalen.

Uitspraken