Laden...

Gevangenisstraf Arnhemmer voor zware mishandeling

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Gevangenisstraf Arnhemmer voor zware mishandeling
Arnhem, 22 juli 2016

De rechtbank veroordeelde een 30-jarige Arnhemmer voor zware mishandeling. Hij kreeg een gevangenisstraf van 4 maanden opgelegd.

In juni 2015 reed het slachtoffer op een scooter voor een Arnhemse supermarkt, toen hij de man zag staan. Het slachtoffer kende hem, omdat hij een relatie met de moeder van de man heeft gehad. De Arnhemmer viel het slachtoffer uit het niets aan en mishandelde het slachtoffer. Die werd een aantal keer op zijn gezicht geslagen en liep hiervan een gebroken jukbeen op. Het slachtoffer moest geopereerd worden en 3 dagen in het ziekenhuis verblijven. Het motief voor de mishandeling is onduidelijk gebleven.

Bewijs

Volgens de rechtbank is - aan de hand van getuigenverklaringen en camerabeelden van de supermarkt - bewezen dat het de man is geweest die de mishandeling heeft gepleegd. De straf is even hoog als de eis van de officier van justitie. Bij de strafoplegging hield de rechtbank rekening met de ernst van het feit en het strafblad van de Arnhemmer. Hij was namelijk al eerder veroordeeld voor geweldsdelicten.

Uitspraken