Laden...

Gevangenisstraf en tbs voor bedreigingen en vernielingen Nijmegen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Gevangenisstraf en tbs voor bedreigingen en vernielingen Nijmegen
Arnhem, 26 januari 2021

De rechtbank veroordeelt een 38-jarige man uit Nijmegen voor een aantal bedreigingen en vernielingen. Hij krijgt een gevangenisstraf van 220 dagen. Daarnaast legt rechtbank de tbs-maatregel met voorwaarden op. Deze gevangenisstraf is iets langer dan de tijd die de man al in voorarrest heeft gezeten.

De rechtbank vindt bewezen dat de man meerdere personen bedreigde. Ook joeg de man 3 jonge kinderen op klaarlichte dag in Nijmegen angst aan door te dreigen hun familie te vermoorden. Daarnaast maakte de man zich schuldig aan meerdere vernielingen van spullen van cafés in Nijmegen.

Verminderd toerekeningsvatbaar

Uit de rapporten die over de man zijn opgemaakt blijkt dat tijdens het plegen van de delicten sprake was van een drugsverslaving en psychische problematiek. De deskundigen schatten de kans op het opnieuw plegen van strafbare feiten in als hoog. Om de kans op herhaling te verminderen en geweldsescalaties te voorkomen, vinden zij het noodzakelijk dat de man behandeld wordt voor zijn verslaving en psychische stoornis.

De rechtbank volgt de deskundigen in hun advies en oordeelt dat het noodzakelijk is dat aan de man de maatregel van tbs met voorwaarden wordt opgelegd. De officier van justitie had hier ook om geëist.

​Bijzondere voorwaarden

Tot slot moet de man zich houden aan een aantal bijzondere voorwaarden, zoals reclasseringstoezicht en het volgen van een (vervolg)behandeling bij een forensische polikliniek na het afronden van klinische opname. Daarnaast mag de man geen alcohol of drugs gebruiken en moet hij meewerken aan controle hierop.

Uitspraken