Laden...

Gevangenisstraf man uit Apeldoorn voor poging tot zware mishandeling

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Gevangenisstraf man uit Apeldoorn voor poging tot zware mishandeling
Zutphen, 09 oktober 2020

De rechtbank legt een 36-jarige man uit Apeldoorn een gevangenisstraf van 8 maanden op voor poging tot zware mishandeling.

De man ging op 24 januari 2020 naar de woning van het slachtoffer toe omdat ze ruzie met elkaar hadden. De man stak het slachtoffer in de buik.  Het slachtoffer had een steekwond in zijn buik. De wond is gehecht. Niet is komen vast te staan met welk mes is gestoken. De rechtbank kwalificeert het steken door de man met een mes als een poging tot zware mishandeling.

Noodweer?

Volgens de Apeldoorner was er sprake van een noodweersituatie waar hij zich tegen mocht verdedigen. Volgens de man was hij op andere momenten een aantal keer bedreigd door het slachtoffer waardoor hij bang was voor hem. In de woning zou hij zijn aangevallen door het slachtoffer en andere aanwezigen. Hij heeft zich toen verdedigd met een mes dat hij op de grond zag liggen. De rechtbank verwerpt het verweer.  Daarbij overweegt ze dat buurtbewoners hebben gezien dat de man in agressieve en opgefokte toestand de woning van het slachtoffer is binnengegaan en dat hij daar slechts korte tijd is binnen geweest. De man is de enige die stelt dat hij langere tijd is binnen geweest en dat hij daar is aangevallen. Ook een ooggetuige binnen heeft dat niet gezien.

Gevangenisstraf

De rechtbank legt een gevangenisstraf van 8 maanden op. Gelet op de onzekere verblijfsstatus van de man - zijn verblijfsvergunning is ingetrokken en hiertegen loopt nog een hoger beroep procedure - ziet de rechtbank geen ruimte voor een voorwaardelijk strafdeel en het stellen van bijzondere voorwaarden. Kijkend naar de aard en de ernst van het feit en de leefomstandigheden van de man, oordeelt de rechtbank dat een taakstraf niet passend is.

Uitspraken