Laden...

Gevangenisstraf man uit Ermelo voor ontucht met 3 minderjarige meisjes

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Gevangenisstraf man uit Ermelo voor ontucht met 3 minderjarige meisjes
Zutphen, 31 oktober 2019

De rechtbank veroordeelt een 27-jarige man uit Ermelo voor het plegen van ontucht met 3 minderjarige meisjes van rond de 14 jaar oud. De man krijgt daarvoor een gevangenisstraf van 30 maanden.

De rechtbank neemt het de man kwalijk dat hij misbruik heeft gemaakt van het overwicht dat hij als volwassene op de slachtoffers. Daarbij had de Ermeloër alleen oog voor het bevredigen van zijn eigen seksuele behoeften. De man bekommerde zich niet om de gevoelens en gevolgen voor de nog zeer jonge slachtoffers. De slachtoffers verklaarden dat de ontucht gepaard ging met drugsgebruik, wat hen extra kwetsbaar maakte.

Geen enkele verantwoordelijkheid

De man nam geen enkele verantwoordelijkheid voor zijn handelen en ontkende alle feiten bij de politie. Daarnaast verscheen hij niet op de zitting om zich voor zijn gedrag te verantwoorden en de verklaringen van de slachtoffers aan te horen.

Onvoorwaardelijke celstraf

Uit het rapport van de reclassering blijkt dat de man sinds december 2018 bij hen uit beeld is geraakt. Kijkend naar de ernst van de zaken vindt de rechtbank een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 30 maanden op zijn plaats volgt daarmee de eis van  de officier van justitie.

Schadevergoeding

Daarnaast moet de man aan alle 3 de slachtoffers een schadevergoeding betalen. 

Uitspraken