Laden...

Gevangenisstraf man uit Nijmegen voor poging doodslag

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Gevangenisstraf man uit Nijmegen voor poging doodslag
Arnhem, 23 december 2019

De rechtbank veroordeelt een 49-jarige man uit Nijmegen tot 5 jaar gevangenisstraf voor een poging doodslag.

Op 26 oktober 2018 werd een schietpartij gemeld in Nijmegen. Een man zou meerdere keren met een vuurwapen hebben geschoten op een passerende auto, waar 2 personen in zaten. Eén van de kogels raakte hierbij de auto. De inzittenden van de auto liepen geen verwondingen op.

Man ontkent

De man ontkent dat hij heeft geschoten. Hij zou zijn beschoten door één van de inzittenden van de auto. De rechtbank vindt zijn verklaring niet aannemelijk. Dit baseert zij onder andere op dossiergegevens en getuigenverklaringen.

Onveiligheid en angst

De rechtbank houdt er bij de strafoplegging rekening mee dat het gaat om een ernstig misdrijf. De inzittenden van de auto mogen van geluk spreken dat zij geen verwondingen hebben opgelopen. Het gedrag van de man leidt tot onveiligheid en angst in de samenleving. Schietincidenten als deze worden in de Nederlandse maatschappij niet geaccepteerd. Volgens de rechtbank  is daarom alleen een langdurige gevangenisstraf passend. Als strafverzwarende omstandigheid weegt de rechtbank mee dat de schietpartij heeft plaatsgevonden op klaarlichte dag in een woonwijk. De opgelegde straf is lager dan de door de officier van justitie geëiste straf maar in lijn met de straffen die in vergelijkbare zaken worden opgelegd.

Uitspraken