Laden...

Gevangenisstraf man uit Nunspeet voor ontucht

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Gevangenisstraf man uit Nunspeet voor ontucht
Zutphen, 31 oktober 2019

De rechtbank veroordeelt een 33-jarige man uit Nunspeet voor het over een lange periode plegen van ontucht met een destijds 13-jarig meisje. De man krijgt een gevangenisstraf van 18 maanden opgelegd waarvan 12 maanden voorwaardelijk.

De man maakte misbruik van het overwicht dat hij als volwassene op het slachtoffer had. Daarnaast was hij ook de voormalig leraar en stiefvader van het meisje. De man schond het vertrouwen dat in hem kon en mocht worden gesteld in verregaande wijze.

Ontkend

De rechtbank neemt het de man kwalijk dat hij in een eerder strafrechtelijk onderzoek in 2015 tijdens een politieverhoor heeft ontkend dat er sprake was van ontucht met het slachtoffer en dat hij daarna door is gegaan met het plegen van ontucht.

Voorwaarden

De rechtbank vindt een gevangenisstraf op zijn plaats. Een voorwaardelijk deel wordt opgelegd om er door behandeling voor te zorgen dat de kans op herhaling wordt verkleind, maar ook als  stok achter de deur zodat de man niet opnieuw een strafbaar feit zal plegen. De rechtbank legt naast een voorwaardelijke gevangenisstraf ook een onvoorwaardelijke gevangenis straf op. De rechtbank vindt de ontucht te ernstig om te kunnen volstaan met een geheel voorwaardelijke gevangenisstraf.  Voor de voorwaardelijke straf geldt een proeftijd van 3 jaar en hieraan worden voorwaarden verbonden. Zo moet de man zich laten behandelen en geldt een contactverbod met het slachtoffer.

Schadevergoeding

De man moet daarnaast een schadevergoeding aan het slachtoffer betalen van ruim 18 duizend euro.

Uitspraken