Laden...

Gevangenisstraf voor bedreiging met vuurwapen in Nijmegen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Gevangenisstraf voor bedreiging met vuurwapen in Nijmegen
Zutphen, 14 november 2023

De rechtbank veroordeelt een 29-jarige man uit Nijmegen tot een gevangenisstraf van 12 maanden voor het bedreigen van een man die tijdens de Vierdaagsefeesten door het Kronenburgerpark in Nijmegen fietste. 

Illustratieve afbeelding

In de nacht van 17 juli 2023 - tijdens de Vierdaagse - fietste het slachtoffer door het Kronenburgerpark in Nijmegen. Hij zag 2 mannen en sprak hen aan. Hier waren de mannen niet van gediend en 1 van hen trok een wapen en riep het slachtoffer iets toe. De fietser schrok heel erg en fietste door, waarbij hij ten val kwam en licht letsel opliep. De politie hield de man en zijn compagnon even later aan. 

Vuurwapen

Na de aanhouding werd het wapen gevonden op een voetpad in het Kronenburgerpark. De man had dit tijdens zijn vlucht laten vallen. Hij ontkende het wapenbezit, maar de politie vond beelden op zijn telefoon, waarop hij met het wapen te zien was. Bij de fouillering vonden de agenten in zijn tasje ook cocaïne.

Rechtszaak

Tijdens de rechtszaak bekende de man dat hij het vuurwapen in bezit had. Hij verklaarde dat het niet de bedoeling was om het slachtoffer daarmee te bedreigen. Hij had alleen zijn tasje geopend en het wapen laten zien, zodat het slachtoffer hem met rust zou laten. 

Veroordeling

De rechtbank veroordeelt de man voor bedreiging. Het vuurwapen was geladen met 3 kogels en geschikt voor gebruik. Naast de bedreiging maakte de man zich schuldig aan het dragen van het vuurwapen met munitie en drugsbezit. 

Schadevergoeding niet-ontvankelijk

Tot slot diende het slachtoffer een schadevordering in voor de materiële schade aan zijn kleding en fiets, die door de val beschadigd zijn geraakt. De rechtbank verklaart de vordering tot schadevergoeding van het slachtoffer niet-ontvankelijk, omdat deze niet is ondertekend en daarmee niet aan de formaliteiten voldoet.

Uitspraken