Laden...

Gevangenisstraf voor drugshandel omgeving Doetinchem

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Gevangenisstraf voor drugshandel omgeving Doetinchem
Zutphen, 20 juli 2020

De rechtbank veroordeelt een 25-jarige man uit Doetinchem voor het dealen in harddrugs in de omgeving van zijn woonplaats. Hij krijgt een gevangenisstraf van 8 maanden, waarvan 4 maanden voorwaardelijk.

Illustratieve afbeelding

De man handelde 4 maanden lang samen met een andere man uit Rotterdam* in cocaïne. De politie kwam de Doetinchemmer op het spoor in het onderzoek dat zij deed naar de Rotterdammer. Tijdens dat onderzoek zijn vele telefoongesprekken tussen beiden getapt die over de drugshandel gingen. Ook werden beiden gevolgd en was de auto van de Rotterdammer, die door beiden mannen werd gebruikt, voorzien van een zender. Bij de man is een huiszoeking gedaan. Daarbij zijn drugs en een wapen met knalmunitie gevonden.

Handel in harddrugs

Het gebruik van cocaïne vormt een ernstige bedreiging voor de gezondheid van de gebruikers. Daarnaast zorgen harddrugs maatschappelijk gezien voor veel schade. Extra kwalijk vindt de rechtbank dat de man ook een vuurwapen en munitie in bezit had.

Bijzondere voorwaarden

Aan het voorwaardelijk deel van de straf is een proeftijd van 3 jaar verbonden, met bijzondere voorwaarden. Zo moet de man onder andere zich melden bij de reclassering, meewerken aan een behandeling en mag hij geen ander strafbaar feit plegen.

*In de zaak van de Rotterdammer moet de rechtbank nog uitspraak doen. De uitspraak zal op 30 juli zijn.

Uitspraken