Laden...

Gevangenisstraf voor hennepteelt en diefstal elektriciteit Maurik

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Gevangenisstraf voor hennepteelt en diefstal elektriciteit Maurik
Arnhem, 01 november 2018

De rechtbank veroordeelt een 50-jarige man uit Elst voor hennepteelt en diefstal van elektriciteit. De straf die de rechtbank oplegt is een gevangenisstraf van 10 maanden, waarvan 4 voorwaardelijk. Een 68-jarige vrouw uit Maurik spreekt de rechtbank, wegens gebrek aan bewijs, vrij van betrokkenheid bij de hennepteelt en diefstal van elektriciteit.

Hennepkwekerij op zolder loods

Op 15 augustus 2017 vond de politie een hennepkwekerij met 839 hennepplanten op de zolder van een loods, die hoorde bij een woning in Maurik. De man huurde deze zolder van de vrouw en heeft, zonder dat zij dit wist, een hennepkwekerij opgebouwd en volledig verzorgd. Ook liet de man, zonder dat de vrouw er van wist, de stroom door een ander illegaal aftappen. De man was al eerder veroordeeld voor het telen van hennep.

Ontneming van wederrechtelijk verkregen voordeel

De rechtbank stelt vast dat de man ruim 91.000 euro heeft verdiend met de hennepteelt. Dit bedrag moet de man aan de staat terugbetalen.

.

Uitspraken