Laden...

Gevangenisstraf voor man uit Eefde voor serie misdrijven

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Gevangenisstraf voor man uit Eefde voor serie misdrijven
Zutphen, 18 april 2018

De rechtbank veroordeelt een 52-jarige man uit Eefde voor een serie misdrijven. Hij krijgt een gevangenisstraf van 4 maanden opgelegd.

Naast de bedreiging van zijn voormalige verhuurder, waren deze misdrijven gericht tegen aangeefster. Hij belaagde haar door haar te bestoken met berichten en telefoongesprekken.  Verder heeft de man ten onrechte hulpdiensten zoals politie en brandweer naar aangeefster toe gestuurd. Door zijn handelwijze heeft de man haar ernstig geïntimideerd, beledigd en bedreigd.

Onvoorwaardelijke gevangenisstraf

De officier van justitie eiste een deels voorwaardelijke gevangenisstraf. De rechtbank beslist  anders en legt geen voorwaardelijk strafdeel op. De reclassering schrijft dat de man zijn eigen gang gaat en zich niet laat sturen door de reclassering of andere hulpverleners. Hiermee rekening houdend heeft de rechtbank er geen vertrouwen in dat – ter voorkoming van herhalingsgevaar - een voorwaardelijk strafdeel enig nut zal hebben.

Uitspraken