Laden...

Gevangenisstraf voor poging zware mishandeling ex-vriendin

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Gevangenisstraf voor poging zware mishandeling ex-vriendin
Arnhem, 27 juni 2019

De rechtbank veroordeelt een 34-jarige Arnhemmer voor het slaan en het geven van een knietje tegen het hoofd van zijn ex-vriendin. Hij krijgt hiervoor een gevangenisstraf van 9 maanden, waarvan 5 voorwaardelijk, opgelegd.

De vrouw liep bij het geweld geen zwaar lichamelijk letsel op volgens de rechtbank. Daarom spreekt zij de man vrij van het plegen van zware mishandeling. Door hard te slaan met de vuisten op haar gezicht en het geven van een knietje tegen haar hoofd riep de man wel de kans in het leven dat zij ernstig verwond zou raken of blijvend letsel zou oplopen. De man accepteerde dit mogelijke gevolg. De rechtbank veroordeelt de man daarom voor een poging tot zware mishandeling.

Vrijspraak van stalking

De rechtbank spreekt de man vrij voor stalking - omdat zij net als de officier van justitie en de advocaat - vindt dat hier onvoldoende bewijs voor is.

Forse stok achter de deur

De man werd eerder in een tbs-kliniek behandeld en is eerder veroordeeld voor geweldsdelicten. Volgens de rechtbank ontbreekt de wil bij de man om inzicht te krijgen in zijn gedrag en om tot gedragsverandering te komen. Daarom vindt de rechtbank dat er een langdurige gevangenisstraf moet worden opgelegd, met een forse stok achter de deur. 

Uitspraken