Laden...

Gevangenisstraf voor seksueel misbruik kleindochter

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Gevangenisstraf voor seksueel misbruik kleindochter
Arnhem, 01 september 2020

De rechtbank veroordeelt een 70-jarige man uit Wijchen voor het seksueel misbruiken van zijn kleindochter. Hij krijgt een gevangenisstraf van 20 maanden waarvan 10 maanden voorwaardelijk. 

De man is het lichaam van zijn 5-jarige kleindochter binnengedrongen met een dildo. Ook pleegde hij ontuchtige handelingen met haar die onder andere bestonden uit het masseren van haar billen en vagina en het bijten in haar tepels.

Met zijn handelingen maakt de man een grove inbreuk op de lichamelijk en geestelijke integriteit van zijn kleindochter.

​Volledig toerekeningsvatbaar

Dat de handelingen gepleegd zijn door een persoon die zij bij uitstek had moeten kunnen vertrouwen en op een locatie waar zij zich veilig had moeten voelen, maakt het gedrag van de man extra verwijtbaar. Volgens de psycholoog lijdt de man niet aan een ziekelijke stoornis of een gebrekkige ontwikkeling van de geestesvermogens en kunnen de misdrijven volledig aan hem toegerekend worden.

​Bijzondere voorwaarden

Vanwege de ernst van de zaak is volgens de rechtbank alleen een (deels voorwaardelijke) vrijheidsstraf passend. Voor het voorwaardelijke strafdeel geldt een proeftijd van 3 jaar en hieraan zijn bijzondere voorwaarden verbonden. Zo staat de man onder reclasseringstoezicht en moet hij zich laten behandelen. Daarnaast mag de man geen contact opnemen met het slachtoffer, haar ouders en haar broertje. Ten slotte mag hij niet in hun woonplaats komen.

​Schadevergoeding

Tijdens de zitting vertelde de vader van het slachtoffer op indringende wijze dat het handelen van de man niet alleen grote gevolgen had en heeft op het leven van zijn dochter, maar ook op dat van hemzelf, haar moeder, broertje en de rest van de familie. Hij vroeg namens het slachtoffer om een schadevergoeding. De rechtbank oordeelt dat veroordeelde de rechtstreeks geleden schade van ruim 7500 euro aan het slachtoffer moet vergoeden.

Uitspraken