Laden...

Gevangenisstraf voor verduistering fitnessapparatuur uit bedrijfspand in Druten

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Gevangenisstraf voor verduistering fitnessapparatuur uit bedrijfspand in Druten
Zutphen, 10 maart 2023

De rechtbank veroordeelt een 46-jarige man uit Helmond tot 6 maanden cel, waarvan 2 maanden voorwaardelijk. Hij krijgt de gevangenisstraf voor verduistering van een groot aantal fitnessapparaten uit een bedrijfspand in Druten. De rechtbank spreekt een 47-jarige man uit Den Bosch vrij van diefstal en verduistering wegens gebrek aan bewijs.

De man had de apparaten geleased voor zijn sportschool in het bedrijfspand. Omdat de man zijn betalingsverplichtingen niet nakwam, werd de leaseovereenkomst door de andere partij ontbonden. Net nadat de man juridisch afstand deed van de apparatuur, liet hij de apparatuur vervoeren naar een onbekende locatie. Daarna deed hij bij de politie een valse aangifte van diefstal van de apparatuur. Dit speelde zich af in februari 2021.

De man suggereerde dat een ander de fitnessapparatuur zonder zijn medeweten had weggenomen uit zijn sportschool. De rechtbank vindt dit verhaal niet geloofwaardig. De vervoerder van de spullen verklaarde namelijk dat hij de spullen in opdracht van deze man had verhuisd. In het pand waren verder ook geen braaksporen en alleen de man had de sleutel van het pand. 

Veel schade

De rechtbank vindt een gevangenisstraf de enige passende sanctie. Daarbij let de rechtbank op de ernst van de feiten, dat de man berekenend te werk is gegaan en veel schade heeft veroorzaakt. De eigenaar van de weggenomen fitnessapparatuur schat de schade op ruim 250 duizend euro. 

Vrijspraak

Een man uit Den Bosch vervoerde de fitnessapparatuur in opdracht van de man uit Helmond  naar een opgegeven adres. Er is geen bewijs dat hij wist dat de fitnessapparatuur niet van de man uit Helmond was, of dat hij de apparatuur wilde wegnemen. 

Uitspraken