Laden...

Gevangenisstraf voor zware mishandeling partner

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Gevangenisstraf voor zware mishandeling partner
Arnhem, 16 september 2020

De rechtbank veroordeelt een 58-jarige man uit Nijmegen voor zware mishandeling van zijn toenmalige vriendin. Hij krijgt een gevangenisstraf van 9 maanden, waarvan 5 maanden voorwaardelijk.

De man mishandelde zijn toenmalige vriendin in september 2018 zodanig in haar eigen huis, dat zij daar meerdere gebroken ribben en een klaplong aan overhield. De rechtbank neemt het de man in het bijzonder kwalijk dat de mishandeling heeft plaatsgevonden in de eigen woning van het slachtoffer. Dit is bij uitstek een plaats waar men zich veilig zou moeten voelen. Bovendien vond de mishandeling plaats in de nachtelijke uren nadat hij het slachtoffer slapend had aangetroffen.

​Verweer man onwaarschijnlijk

Het verweer van de man dat hij het slachtoffer alleen maar tegen het hoofd had geslagen en dat zij waarschijnlijk - nadat hij was vertrokken - is gevallen, wordt door de rechtbank niet geloofd.

Bijzondere voorwaarden en een schadevergoeding

Aan het voorwaardelijke gedeelte van de straf zit een proeftijd van 3 jaar en zijn bijzondere voorwaarden verbonden. Zo moet de man zich melden bij de reclassering en krijgt hij een contact –en locatieverbod. Tot slot moet de man een schadevergoeding van ruim 3 duizend euro aan het slachtoffer betalen.

Uitspraken