Laden...

Gevangenisstraffen voor medeplegen poging moord in Velp

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Gevangenisstraffen voor medeplegen poging moord in Velp
Zutphen, 18 december 2020

De rechtbank veroordeelt een 53-jarige man uit Didam en een 40-jarige man uit Warnsveld tot een gevangenisstraf van 7 respectievelijk 8 jaar voor het medeplegen van een poging tot moord in Velp op 25 november 2019.

Gezamenlijk plan

De rechtbank oordeelt dat sprake was van een vooropgezet plan en dat de mannen dat plan samen hebben uitgevoerd. De mannen reden met een vuurwapen op zak naar de woning van het slachtoffer gereden. Daar schoten ze meerdere kogels af in de richting van het slachtoffer die in de deuropening van zijn woning stond. Zij waren dus uit op het doden van het slachtoffer. Er is sprake voorbedachte raad en dus van een moordpoging, omdat het gaat om een vooropgezet plan en de mannen enige tijd over de gevolgen konden nadenken.

Ernstig feit

De kogels hebben het slachtoffer net gemist. De schietpartij vond bovendien plaats in een woonwijk en vroeg op de avond. Een willekeurige ander had dus geraakt kunnen worden. De 2 mannen hebben nauwelijks iets willen verklaren over de schietpartij en hun rol daarbij. Dat rekent de rechtbank hen aan. Een lange gevangenisstraf is op zijn plaats: 8 jaren op voor de schutter en 7 jaren voor de medepleger.

Uitspraken