Laden...

Hond Luna mag niet worden herplaatst

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Hond Luna mag niet worden herplaatst
Arnhem, 21 februari 2018

Hond Luna mag niet herplaatst worden. De rechtbank komt tot deze beslissing, omdat de gemeente Nunspeet met haar besluit tot herplaatsing inbreuk maakt op het eigendomsrecht van de eigenaren van Luna.

Illustratieve afbeelding

Luna, een Tibetaanse Mastiff, is bij meerdere bijtincidenten betrokken geweest. De burgemeester van Nunspeet heeft besloten om de hond te herplaatsen. De eigenaren van Luna hebben hier bezwaar tegen gemaakt. De burgemeester heeft dit bezwaar ongegrond verklaard. Hiertegen hebben de eigenaren beroep in gesteld bij de rechtbank

Beroep gegrond

De rechtbank heeft het beroep gegrond verklaard, de beslissing op bezwaar vernietigd en het besluit tot herplaatsing van Luna herroepen. De rechtbank is tot deze uitspraak gekomen omdat het besluit inbreuk maakt op het eigendomsrecht van de eigenaren van Luna. Het besluit tot herplaatsing zou tot gevolg hebben dat eisers definitief de beschikkingsmacht over Luna verliezen. Volgens de rechtbank is de gemeente niet bevoegd met toepassing van artikel 172, derde lid, van de Gemeentewet een dergelijke inbreuk te maken.

Uitspraken