Laden...

Huissenaar veroordeeld voor mishandeling in Ede

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Huissenaar veroordeeld voor mishandeling in Ede
Arnhem, 16 september 2020

De rechtbank veroordeelt een 42-jarige man uit Huissen tot een werkstraf van 150 uur voor het mishandelen van een man die hij met zijn (ex)-vriendin in een auto betrapte. Ook krijgt hij een boete voor het bezitten van een busje pepperspray.

Op 18 maart 2020 mishandelde de man het slachtoffer op een openbare parkeerplaats in Ede. De man dacht dat het slachtoffer een relatie had met zijn (ex)partner. De man sloeg eerst de ruiten van de auto in met een moersleutel en achtervolgde vervolgens het slachtoffer. Hij bracht hem ten val en sloeg hem met zijn vuisten. Het slachtoffer liep hierbij verwondingen op en moest zich laten behandelen in het ziekenhuis.

​Mishandeling met moersleutel niet bewezen

Anders dan de officier van justitie vindt de rechtbank niet bewezen dat de man het slachtoffer met de moersleutel zou hebben geslagen. Bij het bepalen van de straf kijkt de rechtbank naar de omstandigheden in deze zaak. Zo is de man niet eerder in aanraking gekomen met politie en justitie en vindt de rechtbank minder zaken bewezen dan de officier van justitie. Kijkend naar straffen in soortgelijke zaken, vindt de rechtbank een gevangenisstraf niet op zijn plaats. Daarom legt zij een werkstraf van 150 uur op. De officier van justitie had een gevangenisstraf geëist.

​Boete en schadevergoeding

Ook krijgt de man een boete van 200 euro vanwege het bezit van een busje pepperspray. En tot slot moet de man het slachtoffer een schadevergoeding van ruim 1600 euro betalen.

Uitspraken