Laden...

ISD maatregel voor man na reeks delicten

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > ISD maatregel voor man na reeks delicten
Arnhem, 04 augustus 2021

De rechtbank legt een 57-jarige man - zonder vaste- woon en verblijfplaats-  de Maatregel Inrichting Stelselmatige Daders (ISD-maatregel) op voor de duur van 2 jaar na een reeks van strafbare feiten. De rechtbank veroordeelt hem voor vernieling, winkeldiefstal, beledigen van ambtenaren in functie, bedreiging, verzet bij aanhouding, schennis van de eerbaarheid en belaging.

Van eind januari 2021 tot en met april 2021 maakte de man zich meerdere keren schuldig aan een reeks delicten. De man schold onder andere agenten uit, verzette zich meerdere keren tegen zijn aanhouding en spuugde zelfs een boa in het gezicht. Ook belaagde de man zijn buren zonder aanleiding en hing hij rond bij hun woning. Door de dreigende situatie maakte hij ernstig inbreuk op hun leven en voelden zij zich niet veilig in hun eigen woning.

Onveilig

De rechtbank rekent het de man zwaar aan dat hij met alles wat hij deed geheel voorbij is gegaan aan de gevoelens van zijn buren. Het handelen en zijn houding ten opzichte van anderen dragen bij aan gevoelens van onveiligheid in de samenleving. De man liet een spoor van overlast achter en heeft een fors strafblad.

Behandeling noodzakelijk

Zonder adequate behandeling en begeleiding is de kans groot dat dat de man opnieuw een misdrijf zal plegen. Voor mensen en goederen is het veiliger als de man opgenomen wordt. Daarom legt de rechtbank dan ook de ISD-maatregel op. Door het gedwongen kader van de ISD-maatregel wordt de maatschappij beveiligd en krijgt de man een kans zich op verschillende gebieden te ontwikkelen en aan zijn problematiek te werken. Deze straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie.

​Immateriële Schadevergoeding

De rechtbank bepaalt dat de man 350 euro moet betalen aan de buitengewoon opsporingsambtenaar die hij tijdens haar werkzaamheden in haar gezicht spuugde en 352 euro aan de agent die hij bedreigde.

Uitspraken