Laden...

Inhoudelijke behandeling strafzaak fatale mishandeling 73-jarige Arnhemmer op 13 en 14 april

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Inhoudelijke behandeling strafzaak fatale mishandeling 73-jarige Arnhemmer op 13 en 14 april
Arnhem, 07 april 2021

De rechtbank behandelt op 13 en 14 april in het Paleis van Justitie in Arnhem de strafzaken van 5 jongeren, die worden verdacht van betrokkenheid bij de fatale mishandeling van een 73-jarige man uit Arnhem in oktober 2020. De rechtbank behandelt alle zaken achter gesloten deuren. 

De rechtbank behandelt alle strafzaken waarbij minderjarige verdachten betrokken zijn achter gesloten deuren. Dat is ook nu het geval.

​Zaak meerderjarige verdachte

In deze zaak is 1 meerderjarige verdachte betrokken. Vanwege de bescherming van de privacy van de minderjarige medeverdachten en de nabestaanden van de overleden man behandelt de rechtbank ook deze zaak op 14 april achter gesloten deuren.

Het requisitoir van de officier van justitie in de zaak van de meerderjarige verdachte zal op 14 april is wel openbaar. Journalisten kunnen zich voor dit deel van de zitting aanmelden bij team communicatie via mediaGLD@rechtspraak.nl. Door de coronamaatregelen is het voor publiek niet mogelijk om hierbij aanwezig te zijn.

Andere geweldsincidenten Arnhem

Bij het politieonderzoek naar de dood van de man zijn ook andere geweldsincidenten in beeld gekomen. De 3 minderjarige verdachten in deze zaken moeten zich op 12 april voor de rechtbank verantwoorden. Ook deze zitting vindt achter gesloten deuren plaats.

​Uitspraak

De rechtbank is van plan om in de week van 3 mei 2021 uitspraak te doen. De uitspraken, met de motiveringen en overwegingen, vinden zoals altijd in het openbaar plaats. Journalisten kunnen zich voor de uitspraken aanmelden door een e-mail te sturen aan team communicatie. Door de coronamaatregelen is het voor publiek niet mogelijk om hierbij aanwezig te zijn.

Uitspraken