Laden...

Isd-maatregel voor man uit Doetinchem voor poging zware mishandeling

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Isd-maatregel voor man uit Doetinchem voor poging zware mishandeling
Zutphen, 09 juli 2019

De rechtbank veroordeelt een 52-jarige man uit Doetinchem voor poging tot zware mishandeling. De man wordt voor 2 jaar geplaatst in een inrichting voor stelselmatige daders (isd-maatregel).

De man sloeg - onder invloed van alcohol - zijn vriendin meerdere keren met zijn vuist tegen haar hoofd. Dit vond plaats in de nacht van 12 op 13 maart 2019 in de woning van zijn vriendin in Doetinchem. Het slachtoffer liep hierbij een gebroken bovenkaak op.

Geen zware mishandeling

Het dossier biedt onvoldoende aanknopingspunten dat sprake is van zwaar lichamelijk letsel. Zo ontbreekt informatie over de verdere aard van het letsel, het uitzicht op herstel en de noodzaak van een operatieve ingreep. De rechtbank spreekt de man daarom vrij van zware mishandeling.

Maatregel

De man is in het verleden voor verschillende delicten veroordeeld. Alle delicten pleegde de man onder invloed van alcohol. Vanwege de eerdere veroordelingen en overige contacten met politie en justitie wordt de man als een stelselmatige dader beschouwd. Hij wordt daarom in voor 2 jaar in een inrichting voor stelselmatige daders geplaatst. De rechtbank ziet in deze isd-maatregel de enige optie om het delictgedrag van de man te stoppen en de kans op herhaling te verkleinen.

Uitspraken