Laden...

Jeugddetentie en jeugd-tbs man uit Silvolde voor poging doodslag dorpsgenoot

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Jeugddetentie en jeugd-tbs man uit Silvolde voor poging doodslag dorpsgenoot
Arnhem, 18 december 2019

De rechtbank veroordeelt een 18-jarige man uit Silvolde tot een jeugddetentie van 10 maanden voor een poging doodslag. Daarnaast krijgt de man jeugd-tbs opgelegd, ook wel bekend als de PIJ-maatregel.  

Op 31 mei 2019 werd een steekpartij gemeld nabij het jongerencentrum de Lichtenberg te Silvolde. Iets eerder kreeg de man op enig moment ruzie met het slachtoffer. De man stak daarop met een mes het slachtoffer in de zijkant van het bovenlichaam en rug. Het slachtoffer liep daarbij verwondingen op.

Noodweer

De man deed een beroep op noodweer. Volgens hem stak hij het slachtoffer, omdat het slachtoffer hem eerst met het mes aanviel. De rechtbank gaat hierin niet mee en wijst het beroep op noodweer af. Dit baseert zij onder andere op dossiergegevens en getuigenverklaringen.

Schadevergoeding

Tot slot moet de man het slachtoffer een schadevergoeding van 850 euro betalen.

Uitspraken