Laden...

Jongen uit Lochem veroordeeld voor aanranding vrouw

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Jongen uit Lochem veroordeeld voor aanranding vrouw
Arnhem, 30 april 2019

De rechtbank veroordeelt een 17-jarige jongen uit Lochem voor het aanranden van een 66-jarige vrouw. De jongen krijgt 143 dagen jeugddetentie opgelegd waarvan 30 dagen voorwaardelijk, met een proeftijd van 2 jaar. De jongen is vrijgesproken van poging tot verkrachting, omdat hiervoor geen bewijs is.

De aanranding gebeurde op de vroege ochtend in december vorig jaar toen de vrouw haar dagelijkse ochtendwandeling maakte. De minderjarige sprak haar aan en probeerde haar te versieren, zo zegt hij zelf. De rechtbank vindt bewezen dat hij het slachtoffer heeft vastgepakt en haar daarbij onzedelijk heeft betast. De jongen maakte daarmee inbreuk op de lichamelijke integriteit van het slachtoffer. Zij heeft zich heel onveilig gevoeld. Dit blijkt onder andere uit het feit dat getuigen bevestigen dat het slachtoffer werd vastgepakt, schreeuwde/gilde en dat zij probeerde voorbijkomende auto’s te stoppen.

Jeugddetentie en bijzondere voorwaarden

De onvoorwaardelijke jeugddetentie, bijna 4 maanden, is gelijk aan de tijd die de jongen al in voorarrest doorbracht. Hierbij houdt de rechtbank rekening met de omstandigheid dat de jongen verminderd toerekeningsvatbaar is. Verder moet de jongen zich houden aan bijzondere voorwaarden. Zo moet hij onder andere een behandeling volgen voor zijn persoonlijke problematiek. Ook mag hij geen contact zoeken met het slachtoffer.

Uitspraken