Laden...

Kantonrechter houdt schorsing Aproplus in stand

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Kantonrechter houdt schorsing Aproplus in stand
Zutphen, 15 februari 2019

De kantonrechter schorst Aproplus BV als bewindvoerder, curator en mentor in alle dossiers die zij bij de rechtbank heeft lopen. Dit houdt in dat Aproplus geen werkzaamheden als bewindvoerder mag verrichten en zich ook moet onthouden van toegang tot de dossiergegevens. Deze werkzaamheden worden overgenomen door tijdelijke bewindvoerders. Samen met de kantonrechter zullen zij verder onderzoek doen naar de meldingen van onregelmatigheden.

Direct betrokkenen maakten melding van onregelmatigheden in de administratie van Aproplus. De kantonrechter bestudeerde de rapportage van de melders en besloot op 29 januari 2019 om Aproplus te schorsen als bewindvoerder, curator en mentor in alle zaken die bij de rechtbank Gelderland lopen. Deze beslissing houdt in dat Aproplus geen werkzaamheden meer mag verrichten en zich ook moet onthouden van toegang tot de dossiergegevens.

Benoeming tijdelijke bewindvoerders

Voor al deze zaken benoemde de kantonrechter tijdelijke bewindvoerders, curatoren en mentoren. Tegelijkertijd legde een deurwaarder in opdracht van de kantonrechter beslag op de dossiers van de betrokkenen. De digitale gegevens uit die dossiers werden aan de rechtbank overhandigd. Alle tijdelijk benoemde bewindvoerders kregen ook de gegevens van de betrokkenen die aan hen zijn toegewezen. Zij moeten tijdens de schorsing de financiën van de betrokkenen beheren.

Besloten zitting

Tijdens een besloten zitting op maandag 11 februari sprak de kantonrechter met betrokkenen om de situatie toe te lichten. Ook gaf de kantonrechter aan welke beslissingen ze heeft genomen en dat er geen sprake was van een beslaglegging door de FIOD, zoals in de media werd gesuggereerd. De betrokkenen kregen vervolgens zelf de gelegenheid om te reageren.

Schorsing gehandhaafd

Aproplus is niet verschenen tijdens deze zitting. Daarmee blijft de schorsing van Aproplus van kracht. 

Verder onderzoek

De rechtbank zal de komende tijd verder onderzoek doen aan de hand van de digitale gegevens. Het gaat om een grote hoeveelheid gegevens. Ook de tijdelijk benoemde bewindvoerders kunnen in de dossiers van betrokkenen tegen zaken aanlopen die zij aan de kantonrechter melden. Het is op dit moment niet aan te geven hoe lang het onderzoek gaat duren.

Uitspraken