Laden...

Kwartet krijg 4,5 jaar cel voor productie xtc-pillen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Kwartet krijg 4,5 jaar cel voor productie xtc-pillen
Arnhem, 02 juli 2020

De rechtbank heeft 2 mannen uit Arnhem en een man en vrouw uit Zevenaar veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4,5 jaar. Het viertal maakte zich schuldig aan het produceren van xtc-pillen.

De mannen en de vrouw produceerden tussen mei 2019 en november 2019 samen xtc-pillen. Op het adres van een 45-jarige man uit Arnhem werden MDMA-kristallen vermalen tot poeder. Op het adres van de andere man uit Arnhem (55) werd het poeder vermengd met onder meer bindmiddel en kleurstof. Op het adres van de 38-jarige man en de 32-jairge vrouw uit Zevenaar werden vervolgens xtc-pillen gemaakt en verpakt.

Nauwe samenwerking

Het gehele productieproces veronderstelt een nauwe en bewuste samenwerking tussen de daders. De rechtbank noemt tal van bewijsmiddelen in het vonnis waaruit de betrokkenheid van de 3 mannen en de vrouw bij het productieproces blijkt. Ook wat betreft het aanwezig hebben van de in de woonhuizen en in een auto aangetroffen xtc-pillen en MDMA is volgens de rechtbank – kijkend naar de organisatie van het productieproces - sprake van een nauwe en bewuste samenwerking tussen de mannen en de vrouw. Berekend is dat in de ten laste gelegde periode ruim 2,3 miljoen xtc-pillen zijn geproduceerd, waarvan er tijdens de aanhouding 326.654 in de woningen en in de auto lagen. Daarnaast had de man uit Zevenaar ook nog ruim een kilo amfetamine in zijn woning.

Straf gelijk aan eis

Volgens de rechtbank volstaat bij deze ernstige strafbare feiten alleen een langdurige gevangenisstraf. Daarom volgt ze officier van justitie in zijn eis.

Uitspraken