Laden...

Livestream voorlopige voorziening granulietstort

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Livestream voorlopige voorziening granulietstort
Arnhem, 03 oktober 2020

De bestuursrechter behandelt op maandag 5 oktober om 12:00 uur een voorlopige voorziening in de zaak rondom granulietstort in de zandwinplassen van Over de Maas. Deze voorlopige voorziening is via een livestream te volgen.

Waar gaat deze zaak over?

Bij een zandwin-en natuurontwikkelproject wordt in een groot deel van het gebied nieuwe riviergebonden natuur ontwikkeld, waarbij de rivier wordt verondiept met granuliet. De gemeente West Maas en Waal stelt dat de granulietstort gevaar voor de volksgezondheid kan opleveren.  Daarom vroeg zij de Minister van Infrastructuur en Waterstaat om de stort stil te leggen, maar de Minister wees dit verzoek af. 

Livesteam

Door de grote hoeveelheid betrokkenen bij deze zaak en de verscherpte coronamaatregelen is het helaas niet mogelijk om de zaak fysiek bij te wonen. Daarom kunnen alle belangstellenden de zaak volgen via een livestream van de Rechtspraak via deze link.

Uitspraken