Laden...

Locaties rechtbank Gelderland rookvrij vanaf 1 juli 2020

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Locaties rechtbank Gelderland rookvrij vanaf 1 juli 2020
Arnhem, 05 maart 2020
Vanaf 1 juli 2020 zijn het Paleis van Justitie in Arnhem en de locaties Zutphen, Apeldoorn en Nijmegen van de rechtbank Gelderland helemaal rookvrij. Dit betekent dat er niet meer gerookt mag worden op het terrein. Hiermee draagt de rechtspraak bij aan het creëren van een Rookvrije Generatie. De rechtbank loopt hierin voor op het besluit dat alle overheidsgebouwen op 1 januari 2021 rookvrij moeten zijn.

Waarom rookvrij?

De rechtbank wil een gezonde leefstijl en een gezonde werk- en leefomgeving stimuleren. Het roken faciliteren past hier niet bij. Ook dragen wij hiermee net als andere organisaties en bedrijven bij aan het creëren van een rookvrije generatie.

Wat betekent dit?

Het rookverbod geldt voor de stoep voor de ingang van het Paleis van Justitie in Arnhem en de andere gerechtsgebouwen, maar ook voor andere plekken op het buitenterrein (o.a. de binnentuin in Arnhem en de achterkant van de gebouwen). Op deze plaatsen komen borden om dit duidelijk te maken. Voor medewerkers en bezoekers gaat dit in op 1 juli 2020.

Uitspraken