Laden...

Man 30 maanden cel in voor reeks diefstallen en inbraken

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man 30 maanden cel in voor reeks diefstallen en inbraken
Zutphen, 01 maart 2024

De rechtbank veroordeelt een 41-jarige man tot een gevangenisstraf van 30 maanden voor in totaal 13 strafbare feiten. Het gaat om 7 diefstallen, 1 diefstal met geweld, 3 inbraken, 1 belediging en 1 veroordeling voor witwassen. Met de celstraf volgt de rechtbank de eis van de officier van justitie.

De man maakte zich in een betrekkelijk korte periode schuldig aan vele vermogensdelicten, waaronder woninginbraken en winkeldiefstallen. Hij toonde hiermee aan geen enkel respect te hebben voor de eigendommen van anderen. De man had enkel oog voor zijn eigen gewin. Hij bracht hiermee anderen veel overlast en schade toe. Bij 1 van deze feiten gebruikte de man zelfs geweld door een winkelmedewerker te duwen om te kunnen vluchten. De impact is dus aanzienlijk. 

Daarnaast maakte de man zich schuldig aan het beledigen van 2 agenten. Dit getuigt niet alleen van onbeheerst gedrag, maar vooral ook van een gebrek aan respect voor personen die met hun werk bijdragen aan de veiligheid en leefbaarheid van de samenleving. Alle feiten pleegde de man in Arnhem of directe omgeving.

Celstraf

De man is eerder veroordeeld voor vergelijkbare vergrijpen. Verder gaat het om een grote hoeveelheid strafbare feiten, waarbij de man veel slachtoffers heeft gemaakt. Volgens de rechtbank is de eis van de officier van justitie van 30 maanden gevangenisstraf daarom passend.

Ook moet de man 2 eerder opgelegde voorwaardelijke straffen van 6 weken en 45 dagen alsnog uitzitten. 

Schadevergoeding

Tot slot moet de man in totaal ruim 800 euro aan schadevergoedingen betalen. 

Uitspraken