Laden...

Man bestraft voor bezitten vals geld

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man bestraft voor bezitten vals geld
Arnhem, 22 juni 2018

De rechtbank veroordeelt een 26-jarige man uit Arnhem voor het medeplegen van het in voorraad hebben van vals geld met de intentie om dit als echt en onvervalst geld uit te geven. Hij krijgt een gevangenisstraf van 4 maanden, waarvan 2 voorwaardelijk, opgelegd.

De man kocht op 10 januari 2017 vals geld en stopte dit in blanco enveloppen in zijn auto. Agenten hebben deze enveloppen gevonden doordat zij de auto van de man – nadat hij zich op de juiste wijze had geïdentificeerd – doorzochten op het vervoeren van inbrekerswerktuigen. Dit deden zij naar aanleiding van het feit dat zij de man om 21:00 uur in de avond alleen in zijn auto zagen zitten.

Resultaten doorzoeking meegenomen in bewijs

De rechtbank oordeelt dat deze doorzoeking onrechtmatig heeft plaatsgevonden, nu de politieagenten daarvoor geen goede aanleiding hadden. De rechtbank verbindt hier echter, door de overige omstandigheden in deze zaak, geen conclusies aan. De resultaten van de doorzoeking kunnen dus gewoon meegenomen worden in het bewijs. Op grond van het dossier oordeelt de rechtbank dan ook dat de man zich samen met een ander schuldig maakte aan het in voorraad hebben van vals geld. Zij hadden de intentie om dit als echt en onvervalst geld uit te geven.

Vordering afgewezen

De ingediende vordering van de benadeelde partij voor een bedreiging wordt - vanwege het ontbreken van een causaal verband tussen de schade en het feit - afgewezen.

Uitspraken