Laden...

Man bestraft voor inrijden op persoon in Doesburg

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man bestraft voor inrijden op persoon in Doesburg
Arnhem, 29 augustus 2018

De rechtbank veroordeelt een 30-jarige man uit Dieren voor een poging tot zware mishandeling. De man reed op 1 mei 2016 zonder te remmen op het slachtoffer in, waardoor het slachtoffer gewond raakte. De man krijg de maximale werkstraf, 240 uur, en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 maanden. Omdat de man zijn auto als wapen gebruikte, leg de rechtbank ook een rijontzegging van 1 jaar op.

Het slachtoffer kan als gevolg van de aanrijding zijn werk en hobby’s niet volledig uitoefenen. Het incident heeft ook psychisch veel impact op hem gehad.

Lage kans op herhaling

De officier eiste een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 3 maanden en een rijontzegging van 1 jaar. De rechtbank houdt er bij het bepalen van de straf rekening mee dat het gaat om een feit uit 2016. De man is eerder veroordeeld voor geweldsdelicten. Maar na het feit bleek dat bij de man sprake is van psychische problematiek. De man is inmiddels behandeld en kan zijn leven hier beter op inrichten. De kans op herhaling is door deze behandeling gedaald. Ook heeft de man in deze periode geen nieuwe strafbare feiten gepleegd. Kijkend naar al het voorgaande vindt de rechtbank een onvoorwaardelijke gevangenisstraf niet passend.

Schadevergoeding

De man moet tot slot aan het slachtoffer een schadevergoeding van ongeveer 2.300 euro betalen.

Uitspraken