Laden...

Man cel in voor verkrachting in Apeldoorn

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man cel in voor verkrachting in Apeldoorn
Zutphen, 29 maart 2024

De rechtbank veroordeelt een 38-jarige man voor het verkrachten van een toen 18-jarige vrouw uit Apeldoorn. De man krijgt een celstraf van 24 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk.

In de nacht van 23 juli 2021 waren de man en het slachtoffer op een feest in Apeldoorn. De man liep steeds achter de vrouw aan en drong zich aan haar op. Toen de vrouw naar huis ging, dwong hij haar met hem mee te gaan op zijn scooter naar een woning in Apeldoorn en seks met hem te hebben.

Intimidatie

De man was bijna 2 keer zo oud als het 18-jarige slachtoffer. Hij maakte misbruik van het grote leeftijdsverschil, was fysiek sterker en intimideerde het slachtoffer met opmerkingen over een vuurwapen. Hierdoor creëerde hij een zeer beangstigende sfeer waardoor zij zich niet aan hem kon onttrekken. Hij zorgde ervoor dat haar 112-melding en de pogingen van een vriend van haar om haar te hulp te komen, op niets uitliepen. 

Gevolgen slachtoffer

De man maakte een ernstige inbreuk op de lichamelijke integriteit en de waardigheid van het slachtoffer.

Hij was alleen gericht op bevrediging van zijn lusten en bekommerde zich geen moment om het leed dat hij haar aandeed. Het slachtoffer kampt sindsdien met nachtmerries, ernstige gevoelens van angst en onveiligheid.

Schadevergoeding

Tot slot moet de man het slachtoffer een schadevergoeding van 5 duizend euro betalen. 

Uitspraken