Laden...

Man en vrouw bestraft voor betrokkenheid bij hennepkwekerij Epe

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man en vrouw bestraft voor betrokkenheid bij hennepkwekerij Epe
Zutphen, 07 november 2016

De rechtbank veroordeelde een 52-jarige man uit Arnhem voor het exploiteren van een hennepkwekerij in Epe en het aftappen van stroom. Hij kreeg een celstraf van 11 maanden opgelegd. Een 52-jarige vrouw uit Heerde werd veroordeeld voor het in bezit hebben van hennepplanten. Zij kreeg een werkstraf van 200 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 4 maanden.

Gemeenschappelijke huishouding

Hennep planten

Volgens de rechtbank is bewezen dat de Arnhemmer 9 weken lang een kwekerij met ongeveer 1.641 hennepplanten heeft gehad. Het dossier bevat aanwijzingen dat hij de kwekerij al enkele jaren had. Verder had de man ruim 2 jaar lang illegaal stroom afgetapt. De vrouw wist ook van de kwekerij. De man en de vrouw voerden namelijk een gemeenschappelijke huishouding in de woning waar de kwekerij is aangetroffen. Lange tijd was de hennepkwekerij hun enige bron van inkomsten. Alles werd daarvan betaald. Dat is waarom de rechtbank bewezen vindt dat de vrouw opzettelijk voordeel heeft getrokken uit die opbrengst.

Miljoenenopbrengst

De rechtbank vindt aannemelijk dat de hennepkwekerij over een periode van 7 jaar ruim 1 miljoen euro heeft opgebracht. De man en vrouw hebben van dit voordeel geprofiteerd. Zoals gezegd voerden zij een gezamenlijke huishouding en alles werd van die opbrengst betaald. Daarom worden zij hoofdelijk aansprakelijk gesteld. Dat betekent dat de man en vrouw het bedrag moeten terugbetalen.

Uitspraken