Laden...

Man en vrouw bestraft voor brandstichting woning Lobith

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man en vrouw bestraft voor brandstichting woning Lobith
Arnhem, 13 november 2018

De rechtbank veroordeelt een 27-jarige man en een 32-jarige vrouw uit Lobith voor brandstichting in een woning op 12 mei 2018, waarbij levensgevaar voor anderen ontstond. Zij krijgen beiden een gevangenisstraf van 15 maanden, waarvan 12 voorwaardelijk. Daarnaast legt de rechtbank aan zowel de man als vrouw de maximale werkstraf van 240 uur op. Ook moeten zij een schadevergoeding van ruim 3.000 euro betalen aan de bewoonster van de woning. 

Jerrycan, benzine en kranten

De aanleiding van de brandstichting was een incident eerder op de avond. Hier was het slachtoffer bij betrokken. De man en vrouw waren boos en gingen diezelfde nacht verhaal halen. Zij namen een jerrycan, benzine en kranten mee. De man gooide een baksteen door de ruit van de woning. Vervolgens werd de brand aangestoken,
De bewoonster van het huis was op het moment van de brandstichting niet thuis, beide buren waren wel in hun woning aanwezig. Uit onderzoek bleek dat de brand over had kunnen slaan naar de woningen van de buren.

Gebiedsverbod en enkelband

Het voorwaardelijke deel van de gevangenisstraf is gekoppeld aan een proeftijd van 2 jaar. De man en de vrouw moeten zich in die proeftijd aan verschillende voorwaarden houden, waaronder verplicht reclasseringscontact. Ook mogen zij beiden niet in Lobith komen en moeten zij een enkelband dragen om dit te controleren.

Uitspraken