Laden...

Man krijgt 3 maanden celstraf voor tasjesroof

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man krijgt 3 maanden celstraf voor tasjesroof
Zutphen, 17 juli 2020

De rechtbank veroordeelt een 39-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland tot een gevangenisstraf van 3 maanden voor een tasjesroof in Nijmegen.

De man stal op 2 juli 2019 in het centrum van Nijmegen een tas van een vrouw die met een vriend was wezen stappen. De man trok de tas uit de handen van de vrouw en liep hard met zijn schouder tegen haar vriend aan, zodat hij met de tas kon wegrennen.

Man ontkent

De man ontkent dat hij de tas heeft gestolen, maar de rechtbank vindt dat er voldoende bewijs in het dossier aanwezig is. Zo heeft de dader bij de diefstal zijn pet verloren. Op deze pet is een DNA-spoor  aangetroffen dat overeenkomst met het DNA van de man. De man werd daarnaast vlakbij de plaats van de diefstal aangehouden. Toen de politieagenten hem aanhielden, viel de pinpas van het slachtoffer uit zijn zak. De rechtbank gaat dan ook niet mee in het verhaal van de man en veroordeelt hem tot een gevangenisstraf.

Uitspraken