Laden...

Man krijgt 30 maanden celstraf voor poging doodslag op campingbewoner Arnhem

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man krijgt 30 maanden celstraf voor poging doodslag op campingbewoner Arnhem
Zutphen, 19 april 2019

De rechtbank veroordeelt een 30-jarige Arnhemmer voor het neersteken van een medecampingbewoner uit Arnhem tot een gevangenisstraf van 40 maanden, waarvan 10 voorwaardelijk. Dit gedeelte van de straf hoeft de man niet uit te zitten als hij zich aan de voorwaarden houdt, waaronder een verplichte behadeling. Ook moet hij een schadevergoeding van 2.260 euro aan het slachtoffer betalen.

De man stak in de nacht van 13 op 14 oktober 2018 het slachtoffer na een ruzie 2 keer in de borststreek met een mes. Het slachtoffer werd hierdoor zo boos dat hij achter de man aanging en de ruit van het chalet van de man insloeg.

Geen noodweer

De man verklaarde dat hij handelde uit noodweer. Hij zei dat hij werd aangevallen door het slachtoffer en vervolgens met een mes stak om zichzelf te beschermen. De rechtbank gaat hier niet in mee, omdat er geen ander bewijs is dat de verklaring van de man ondersteunt. De verklaring van het slachtoffer komt wel overeen met ander bewijs in het dossier.

Stok achter de deur

De opgelegde straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie. De man moet eerst de gevangenisstraf van 30 maanden uitzitten en daarna wordt hij behandeld, met de 10 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf als stok achter de deur.

De volledige uitspraak publiceren we z.s.m. onder dit nieuwsbericht.

Uitspraken