Laden...

Man krijgt celstraf voor pinnen met gestolen creditcard

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man krijgt celstraf voor pinnen met gestolen creditcard
Arnhem, 15 maart 2019

De rechtbank veroordeelt een 39-jarige man uit Den Bosch voor het pinnen en proberen te pinnen met een gestolen creditcard. Hij krijgt een gevangenisstraf van 114 dagen opgelegd. Tot slot moet de man een schadevergoeding van 3.120 euro aan de rechtmatige eigenaar van de creditcard betalen.

Op 27 april 2016 maakte de man zich schuldig aan het in bezit hebben van een gestolen creditcard. Deze pas was afkomstig van een diefstal uit een woning in Dodewaard. Hiermee pinde de Bosschenaar een geldbedrag van in totaal 3.000 euro. Kort daarna probeerde de man nog 2 keer te pinnen, maar beide keren mislukte dat.

Vrijspraak diefstal creditcard

De man werd ook verdacht van het stelen van onder andere de creditcard uit de woning in Dodewaard. Volgens de rechtbank is er echter onvoldoende bewijs dat hij degene is geweest die de creditcard uit de woning heeft gestolen. 

Niet weerhouden door eerdere veroordelingen

Door zijn handelen dupeerde de man de slachtoffers in financieel opzicht. Hij is vaker veroordeeld voor vergelijkbare feiten. Maar dit werkt kennelijk niet voldoende afschrikwekkend voor hem, want hij gaat gewoon door met het plegen van dergelijke delicten. De rechtbank houdt dan ook rekening met het feit dat de man kennelijk iemand is die zijn geld verdient met het plegen van dit soort delicten.

Overschrijden redelijke termijn

Bij het opleggen van de straf houdt de rechtbank ook rekening met het feit dat het tijdsverloop tussen de feiten en de behandeling van de zaak op zitting lang op zich heeft laten wachten. De rechtbank legt  een celstraf van 114 dagen op.

Uitspraken