Laden...

Man schuldig aan stalken gemeenteambtenaar Nijkerk

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man schuldig aan stalken gemeenteambtenaar Nijkerk
Arnhem, 18 januari 2024

De rechtbank veroordeelt een 45-jarige man voor het belagen van een ambtenaar van de gemeente, het vernielen van een ruit van een woning en het aanwezig hebben van cocaïne en knalvuurwerk in zijn woning. Hij krijgt een gevangenisstraf van 20 weken, waarvan 18 weken voorwaardelijk, met als bijzondere voorwaarden een contactverbod met de ambtenaar die hij belaagde en een meldplicht bij de reclassering.

Een ambtenaar van de gemeente Nijkerk deed aangifte van belaging. De veroordeelde man stuurde veelvuldig e-mails naar de ambtenaar met beledigende, bedreigende en intimiderende teksten. Tussen 4 augustus en 19 november 2022 ontving de ambtenaar 280 e-mailberichten van de man. De rechtbank oordeelt dat de man schuldig is aan belaging, ofwel stalking.

Inbreuk op persoonlijk leven ambtenaar

De rechtbank neemt het de veroordeelde man kwalijk dat hij deze strafbare feiten heeft gepleegd. Hij zocht een aantal maanden lang per e-mail veelvuldig contact met de ambtenaar van de gemeente, met daarin allerlei verwensingen en scheldwoorden. Hij maakte daarmee ernstig inbreuk op het persoonlijk leven, de privacy en persoonlijke integriteit van de ambtenaar.

Coke en vuurwerk in woning

Tijdens een doorzoeking in de woning van de man, trof de politie ruim 52 gram cocaïne en 3 stuks zwaar knalvuurwerk aan. Hoewel dit naar eigen zeggen niet van de man was, wist hij wel dat het in zijn woning lag. De rechtbank veroordeelt hem daarom voor het aanwezig hebben van deze goederen in zijn woning.

Verder veroordeelt de rechtbank de man voor het vernielen van een ruit van zijn voormalige woning. 

Vrijspraak van bedreiging

De officier van justitie verweet de man ook dat hij iemand had bedreigd met een vuurwapen. De man ontkende dit. De politie vond tijdens de doorzoeking in de woning van de man geen vuurwapen. De rechtbank oordeelt dat objectief bewijs voor dit feit ontbreekt en spreekt de man daarom vrij.

Uitspraken