Laden...

Man uit Apeldoorn cel in voor zware mishandeling

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man uit Apeldoorn cel in voor zware mishandeling
Zutphen, 25 november 2022

De rechtbank veroordeelt een 29-jarige man uit Apeldoorn voor zware mishandeling. Hij krijgt  een gevangenisstraf van 20 maanden, waarvan 10 maanden voorwaardelijk. 

De man sloeg in juni van dit jaar een andere man, met wie hij ruzie had gekregen, met een kapot geslagen fles tegen het hoofd. Het slachtoffer liep daarbij een forse hoofdwond op. Een operatie was nodig om achtergebleven glas te laten verwijderen. 

Eerder veroordeeld

De rechtbank houdt bij het bepalen van de straf rekening met het feit dat de man al eerder is veroordeeld voor geweldsfeiten. Bovendien liep hij nog in een proeftijd van een eerder opgelegde straf. Vanwege dat laatste moet de man ook nog een voorwaardelijk opgelegde gevangenisstraf van 3 weken uitzitten. 

Bijzondere voorwaarden

Aan het voorwaardelijke strafdeel zijn bijzondere voorwaarden verbonden. Zo moet de Apeldoorner  zich ook onder toezicht van de reclassering laten stellen en meewerken aan alcohol- en drugstests.

De man moet een schadevergoeding van ruim 2.300 euro aan het slachtoffer betalen.

Uitspraken