Laden...

Man uit Apeldoorn krijgt celstraf voor veroorzaken ongeval

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man uit Apeldoorn krijgt celstraf voor veroorzaken ongeval
Arnhem, 21 februari 2023

De rechtbank veroordeelt een 22-jarige man uit Apeldoorn voor het veroorzaken van een verkeersongeval waarbij meerdere mensen gewond zijn geraakt. De man vertoonde daarbij roekeloos rijgedrag. Dat is de zwaarste gradatie van schuld. Hij krijgt hiervoor een gevangenisstraf van 6 maanden, waarvan 3 maanden voorwaardelijk. Ook mag hij 2 jaar geen motorvoertuigen besturen. Die rijontzegging gaat in nadat hij zijn gevangenisstraf heeft uitgezeten.

Illustratieve afbeelding

Het verkeersongeluk vond plaats op 19 januari 2022 op de Apeldoornseweg in Arnhem. De slachtoffers (2 auto’s) kregen groen licht om linksaf te slaan. Op het moment dat zij de kruising overstaken, kwamen ze in botsing met de man die vanuit tegenovergestelde richting kwam. De 3 inzittenden van de 2 auto’s waarmee de man in botsing kwam, raakten gewond. 

Te hoge snelheid

De man verklaarde dat hij wel iets te hard te had gereden, maar dat het licht voor hem op groen stond toen hij het kruispunt op reed. Uit het onderzoek van de politie bleek echter dat de man met een veel te hoge snelheid aan kwam rijden en bovendien door rood reed. Door deze 2 ernstige verkeersovertredingen, is hij schuldig aan het ongeval.

Gewonden

De personen die gewond raakten bij het ongeluk ondervonden lange tijd hinder aan het letsel dat ze opliepen. 2 van hen waren langere tijd niet in staat om te werken. De rechtbank neemt het de man zeer kwalijk dat hij met zijn gevaarlijke verkeersgedrag anderen pijn, letsel en schade heeft toegebracht. Ook de man zelf liep letsel op waarvan hij nog niet hersteld is. De rechtbank weegt dat mee in de strafbepaling.

Rijontzegging

Tot slot legt de rechtbank ook een ontzegging van de rijbevoegdheid op voor de duur van 2 jaar. 

Uitspraken