Laden...

Man uit Apeldoorn schuldig aan oplichting via Marktplaats en Facebook

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man uit Apeldoorn schuldig aan oplichting via Marktplaats en Facebook
Zutphen, 01 december 2020

De rechtbank veroordeelt een 31-jarige man uit Apeldoorn voor het meerdere malen plegen van oplichting. Hij krijgt een voorwaardelijke celstraf van 4 maanden. Daarnaast moet hij een taakstraf van 100 uur uitvoeren.

De man lichtte in 2017 en 2018, over een periode van een klein jaar, 20 mensen op via Marktplaats en Facebook. Hij bood onder een valse naam goederen aan, terwijl hij de spullen niet leverde en dat ook nooit van plan was. Alle slachtoffers zijn door de man financieel benadeeld.   

Vrijspraak 2 andere verdenkingen

De rechtbank spreekt de man vrij van oplichting van 2 personen, omdat hij in die gevallen geen valse naam of een andere list of leugen gebruikte om de koop te sluiten.

Bijzondere voorwaarden

Voor het voorwaardelijke strafdeel geldt een proeftijd van 2 jaar. Als hij zich binnen die 2 jaar niet opnieuw schuldig maakt aan en strafbaar feit hoeft hij deze straf niet uit te zitten. Ook zijn hieraan bijzondere voorwaarden verbonden.  Zo geldt onder andere een meldplicht bij de reclassering en moet de man meewerken aan behandeling.

Schadevergoeding

Tot slot moet de man moet aan 10 slachtoffers een schadevergoeding betalen van in totaal ruim 800 euro. 

Uitspraken