Laden...

Man uit Apeldoorn veroordeeld voor stelen van zijn werkgever

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man uit Apeldoorn veroordeeld voor stelen van zijn werkgever
Zutphen, 03 september 2020

De rechtbank veroordeelt een 51-jarige man uit Apeldoorn voor het verduisteren van een groot geldbedrag van zijn werkgever. De man krijgt een voorwaardelijke gevangenisstraf van 4 maanden opgelegd. Daarnaast moet hij een taakstraf van 180 uur uitvoeren. 

De man werkte bij een casino. Door gokschulden raakte de man zodanig in de problemen dat hij bij zijn werkgever in 1 keer alle kluizen en gokmachines leeghaalde. Het ging hier om een geldbedrag van meer dan 120 duizend euro.

Vertrouwen geschaad

Volgens de rechtbank schaadt de man het vertrouwen in hem had op grove wijze. Omdat de man kampt met meerdere problemen op persoonlijk en relationeel vlak,  sluit de rechtbank de kans op herhaling niet uit. Daarom verbindt de rechtbank bijzondere voorwaarden aan de voorwaardelijke celstraf. Zo moet de man zich laten begeleiden door de reclassering en zich laten behandelen.

Oordeel civiele rechter

Omdat de civiele rechter al in andere procedure heeft geoordeeld dat de man het bedrag moet terugbetalen, kan de strafrechter hem niet nogmaals daartoe veroordelen. De vordering van de benadeelde partij is daarom niet-ontvankelijk.

Uitspraken