Laden...

Man uit Arnhem bestraft voor bedreigen buren

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man uit Arnhem bestraft voor bedreigen buren
Arnhem, 21 december 2023

De rechtbank veroordeelt een 52-jarige man uit Arnhem tot een gevangenisstraf van 41 dagen en een voorwaardelijke taakstraf van 30 uur voor het bedreigen van buurtbewoners en het beschadigen van hun voordeuren. 

In september 2022 stond de man met messen voor de deur van zijn buurvrouw. Hij stak met messen in de deur en probeerde binnen te komen. In juli 2023 stond de man 's nachts met een mes voor de deur van een andere buurvrouw en haar zoon. Hij schreeuwde een doodsbedreiging en sloeg meerdere keren met het mes op de voordeur. De deuren van beide buurtbewoners zijn beschadigd.

De man bekende dat hij in 2022 probeerde om met een mes de deur van zijn buurvrouw te forceren. Hij verklaarde dat hij naar binnen wilde om zijn gestolen sleutels terug te pakken. Van het incident in 2023 herinnerde de man zich niets. Volgens hem hebben de buren gelogen om hem zwart te maken. 

Verminderd toerekeningsvatbaar

De man heeft te kampen met verslavingen en lijdt aan psychische problematiek. De bedreigingen verrichtte hij onder invloed van wanen en hallucinaties. De rechtbank vindt de man verminderd toerekeningsvatbaar. 

Bijzondere voorwaarden

De man zat al 41 dagen in voorarrest. Hij is vrijwillig begonnen met behandelingen voor zijn verslavings- en psychische problematiek. De rechtbank onderstreept het belang van die behandelingen en veroordeelt de man tot een gevangenisstraf van 41 dagen en een voorwaardelijke taakstraf van 30 uur. Aan het voorwaardelijk strafdeel koppelt de rechtbank een proeftijd van 3 jaar. Als bijzondere voorwaarden gelden een meldplicht, een verslavingsbehandeling, een psychische behandeling met de mogelijkheid tot klinische opname en controle op middelengebruik. De rechtbank legt verder een contactverbod met de slachtoffers op.  

Uitspraken