Man uit Arnhem naar psychiatrisch ziekenhuis voor reeks strafbare feiten

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man uit Arnhem naar psychiatrisch ziekenhuis voor reeks strafbare feiten
Arnhem, 18 juli 2018

De rechtbank veroordeelt een 26-jarige man uit Arnhem voor mishandeling, aanranding en huisvredebreuk, meermalen gepleegd. De man wordt 1 jaar in een psychiatrisch ziekenhuis geplaatst.

De man lijdt aan schizofrenie. Onder invloed van deze stoornis maakte hij zich schuldig aan de strafbare feiten. De man belde onder invloed van seksuele behoeften bij willekeurige woningen aan, werkte zichzelf naar binnen en was fysiek agressief tegen degenen die de deur openden. De feiten hebben een forse impact gehad op de slachtoffers

Ontslagen van rechtsvervolging

De rechtbank ontslaat hem van alle rechtsvervolging, omdat hij geheel ontoerekeningsvatbaar is. Hij wordt één jaar in een psychiatrisch ziekenhuis geplaatst.

Schadevergoeding

De man moet aan de slachtoffers een schadevergoeding van 300 euro betalen.

Tenuitvoerlegging eerdere straf afgewezen

De man liep nog in een proeftijd van een eerder opgelegde straf. De rechtbank wijst de vordering tot tenuitvoerlegging van een gevangenisstraf van 1 maand af, omdat de feiten niet aan hem kunnen worden toegerekend.

Uitspraken

Meest gelezen berichten