Laden...

Man uit Arnhem veroordeeld voor meerdere strafbare feiten

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man uit Arnhem veroordeeld voor meerdere strafbare feiten
Arnhem, 25 januari 2022

De rechtbank veroordeelt een 25-jarige man uit Arnhem tot een tbs-maatregel met voorwaarden en een gevangenisstraf van 277 dagen. 

De man maakte zich schuldig gemaakt aan in totaal 7 strafbare feiten. Zo vernielde hij meerdere deuren. Ook beledigde de man meerdere keren politieagenten en maakte hij zich meerdere keren schuldig aan het bezit van harddrugs. Verder bedreigde de man een tweetal boa's. Hij weigerde het station te verlaten en bedreigde de boa's – die op dat moment het station wilden afsluiten – met een mes. De Arnhemmer rende achter hen aan, terwijl de punt van het mes daarbij op hen gericht was. Daarbij uitte de man verbale doodsbedreigingen. Dit is een zeer ernstig feit en deze situatie maakte de boa's erg bang. 

Celstraf en tbs met voorwaarden

Kijkend naar de ernst van de feiten en het strafblad van de man moet volgens de rechtbank een gevangenisstraf volgen. Tegelijkertijd heeft de rechtbank oog gehad voor de omstandigheden waaronder de feiten hebben plaatsgevonden. De rechtbank gaat ervan uit dat de man (mede) tot de delicten is gekomen door zijn stoornis(sen) en zijn gebrekkige ontwikkeling. Dat weegt de rechtbank mee. De kans op herhaling wordt door de deskundigen ingeschat als hoog. De rechtbank legt daarom naast een gevangenisstraf ook de tbs-maatregel met voorwaarden op. Zo moet de man onder andere meewerken aan reclasseringstoezicht, zal hij zich laten opnemen en zal hij daarna in een instelling voor beschermd wonen of maatschappelijke opvang verblijven. De rechtbank oordeelt dat de veiligheid van anderen, dan wel de algemene veiligheid van personen het opleggen van deze maatregel eist.

Benadeelde partijen

De bedreigde boa's vorderden elk 500 euro aan schadevergoeding. Het incident heeft grote impact op hen gehad en zij kampen nog altijd met de negatieve gevolgen daarvan. De rechtbank wijst de vorderingen toe. 

Uitspraken