Laden...

Man uit Arnhem veroordeeld voor mishandelen en bedreigen moeder en broertje

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man uit Arnhem veroordeeld voor mishandelen en bedreigen moeder en broertje
Zutphen, 28 maart 2019

De rechtbank veroordeelt een 23-jarige man uit Arnhem voor het mishandelen en bedreigen van zijn moeder en broertje. Ook maakte hij zich schuldig aan 3 winkeldiefstallen in zijn woonplaats. Voor deze strafbare feiten moet de man een taakstraf van 80 uur uitvoeren. Tot slot moet de man een schadevergoeding van 70 euro aan 1 van de winkeldiefstalslachtoffers betalen.

De man maakte zich op 16 september 2016 schuldig aan huiselijk geweld door zijn moeder en broertje te mishandelen. De man was boos op zijn moeder omdat zij hem geen geld wilde geven voor zijn gokverslaving. Er ontstond een ruzie, wat leidde tot een handgemeen tussen de man en zijn broertje. Bij dit handgemeen raakte hij ook zijn moeder op haar achterhoofd. Vervolgens vernielde hij een tv en liep naar keuken. Daar pakte de man een keukenmes en ging achter zijn broertje aan. Zijn broertje kon de gang in vluchten, terwijl de moeder voor de dichte deur ging staan. Uit woede sloeg de man een gat in de deur en vernielde de laptop van zijn broertje.

Strafoplegging

De rechtbank houdt bij de strafoplegging rekening met de jeugdige leeftijd van de man. Ook weegt de rechtbank mee dat de man zich bewust lijkt over de impact van zijn daden. Daarnaast heeft hij spijt. Ook is de man gemotiveerd om zijn gedrag te veranderen en staat hij positief tegenover reclasseringsbegeleiding. Verder staat hij momenteel al vrijwillig onder behandeling en is bereid deze voort te zetten.  

Geen voorwaardelijke celstraf

In het voordeel van de man houdt de rechtbank rekening met het feit dat het lang duurde voordat de zaak op zitting is behandeld. Daarnaast legt de rechtbank geen voorwaardelijke gevangenisstraf van 1 maand op die de officier van justitie heeft geëist. Volgens de rechtbank heeft de man het afgelopen jaar aangetoond dat hij geen voorwaardelijke straf of verplichte begeleiding nodig heeft om hem ervan te weerhouden nieuwe strafbare feiten te plegen.

Uitspraken