Laden...

Man uit Arnhem vrijgesproken van poging moord en doodslag

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man uit Arnhem vrijgesproken van poging moord en doodslag
Arnhem, 15 februari 2019

De rechtbank spreekt een 55-jarige man uit Arnhem vrij van poging moord dan wel doodslag. Op basis van het bewijsmateriaal is niet de overtuiging ontstaan dat de Arnhemmer degene is die het slachtoffer heeft aangevallen en verwond.

De man werd ervan verdacht dat hij op 18 december 2016 het slachtoffer in zijn woning aanviel en hem meerdere keren met een mes stak. Het slachtoffer liep daarbij verwondingen op waaraan hij kon overlijden. Het slachtoffer wees de man aan als de dader.

Getuigenverklaringen

Een getuigenverklaring over het motief van de Arnhemmer roept te veel vragen op om als bewijs te kunnen dienen. Volgens de rechtbank zijn er te veel tegenstrijdigheden en onduidelijkheden. Ook de verklaringen van omwonenden leveren geen (steun)bewijs dat de man verantwoordelijk was. De gegeven signalementen komen volgens de rechtbank niet overeen met die van de man.

Geen bewijsmateriaal na sporenonderzoek

De woningen van slachtoffer en van de man zijn onderzocht en bemonsterd op bloed en vingerafdrukken. De kleding en schoenen van de man zijn onderzocht op aanwezigheid van bloed en overeenkomende schoenspoorprofielen. Dit uitgebreide forensisch-technisch sporenonderzoek leverde geen enkel bewijsmateriaal op dat in de richting van de Arnhemmer wees. De rechtbank spreekt de man daarom vrij.

De volledige uitspraak wordt binnenkort gepubliceerd.

Uitspraken