Laden...

Man uit Bemmel veroordeeld voor seks met wilsonbekwame

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man uit Bemmel veroordeeld voor seks met wilsonbekwame
Zutphen, 27 juli 2020

De rechtbank veroordeelt een 54-jarige man uit Bemmel tot een gevangenisstraf van 22 maanden. De man pleegde seksuele handelingen met een jonge vrouw die door overmatig alcoholgebruik in een toestand van verminderd bewustzijn verkeerde.

Op 29 juni 2018 ging de man de woning binnen van een plaatsgenoot binnen die hij dronken bij haar woning op de grond had zien zitten. Eenmaal in de woning bracht hij de vrouw ertoe seks met hem te hebben, waarbij hij zich onder andere liet pijpen. Het slachtoffer zelf kon zich niets meer herinneren, maar het misdrijf kwam aan het licht doordat tijdens het gebeuren de webcam van een laptop had aangestaan.

Vrouw was niet in staat haar wil te bepalen

Uit een later die dag uitgevoerde alcoholtest bleek dat het slachtoffer dusdanig zwaar onder de invloed van alcohol verkeerde tijdens het misdrijf, dat zij niet in staat moest worden geacht haar wil te bepalen. Rekening houdend met de getuigenverklaringen  over het gedrag van het slachtoffer die dag en de beelden van de webcam, moet de Bemmelnaar dit ook hebben gezien.

Conform eis

De straf die de rechtbank oplegt is gelijk aan de eis van de officier van justitie. Volgens de rechtbank is het misdrijf zo ernstig dat een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 22 maanden passend is. 

Uitspraken