Laden...

Man uit Bemmel veroordeeld voor veroorzaken verkeersongeval

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man uit Bemmel veroordeeld voor veroorzaken verkeersongeval
Arnhem, 02 november 2020

De rechtbank veroordeelt een 54-jarige man uit Bemmel voor het veroorzaken van een verkeersongeval tussen Bemmel en Lent. Hij krijgt een taakstraf van 120 uur. Daarnaast legt de rechtbank een rijontzegging op van 180 dagen, waarvan 173 dagen voorwaardelijk.

Op 20 november 2018 veroorzaakte de man een frontale botsing met een motorrijder tijdens een inhaalmanoeuvre op een tweebaansweg. Hij reed hierbij te hard en ging inhalen net na een wegversmalling, waardoor er geen goed zicht was op de weg en het tegemoetkomende verkeer. Daarbij bleef de man niet goed kijken naar het tegemoetkomende verkeer, waardoor de botsing ontstond. De motorrijder hield aan het ongeval meerdere botbreuken aan zijn been over, waaraan hij moest worden geopereerd. Ook kon hij voor langere tijd niet werken.

Andere straf

De rechtbank komt tot een andere straf dan door de officier van justitie was geëist. De omstandigheden die door de officier van justitie als strafverzwarend worden gezien, worden door de rechtbank anders gewogen. Ook weegt de rechtbank mee dat verdachte geen strafblad heeft en dat hij zelf ook psychische en lichamelijke gevolgen heeft ondervonden van het ongeval. Verder zocht de man meerdere keren contact met het slachtoffer om te vragen hoe het met hem ging.

Uitspraken