Laden...

Man uit Bennekom veroordeeld voor poging tot doodslag

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man uit Bennekom veroordeeld voor poging tot doodslag
Arnhem, 22 februari 2022

De rechtbank veroordeelt een 76-jarige man uit Bennekom voor poging tot doodslag door zijn vriendin tijdens een ruzie met een pan op haar hoofd te slaan en haar te verwurgen met een sjaal. Hij krijgt een gevangenisstraf van 6 jaar. Daarbij mag de man na zijn detentie geen contact opnemen met het slachtoffer voor een periode van 5 jaar.

De rechtbank stelt vast dat de man het slachtoffer op 1 februari 2021 tijdens een ruzie met een pan sloeg en haar wurgde door een sjaal om haar nek te draaien en vervolgens die sjaal aan te trekken. Daarna deed de man de keukendeuren dicht en draaide hij 2 gaspitten open. De man verklaarde dat hij zich niets meer van het incident kan herinneren.

Poging doodslag

Volgens de rechtbank blijkt uit het handelen van de man - in combinatie met de door de man gedane uitlating tegen het slachtoffer ‘Dan gaan we samen’ - dat de man probeerde om het slachtoffer te doden. Dit is slechts voorkomen doordat de buurvrouw de politie inschakelde en de agenten vervolgens snel in actie kwamen.

Strafbepaling

De rechtbank veroordeelt de man tot een langdurige celstraf. Om anderen te beschermen, dan wel de algemene veiligheid,  legt de rechtbank daarbij een vrijheidsbeperkende maatregel op in de vorm van een contact- en locatieverbod met het slachtoffer.

 

​Vordering slachtoffer

Tot slot moet de man een schadevergoeding van ruim 900 euro betalen aan het slachtoffer.

Uitspraken